kinderen en de maatschappij

 

Ik moet even iets kwijt....ik fietste naar de supermarkt en daar zitten 2 meisjes van een jaar of 8 op een speel rek. Ze kijken me brutaal aan, en allebei roepen ze me daarna achterna: doei, lelijke mevrouw! waarna ze heel hard moeten lachen. Daarna loop ik door de Dirk , waarbij 2 jongens van dezelfde leeftijd ongeveer, iedereen in de winkel irriteren en zomaar allerlei spuitbussen gaan uittesten. Ze krijgen op hun kop van een oudere man, waarbij ze allebei hun schouders ophalen en hem brutaal antwoorden: nou en.

Niet dat ik me aangesproken voel, lelijke mensen bestaan niet. iedereen is mooi op zijn/haar eigen manier. Ik ben tevreden met mezelf , want ik ben mooi gemaakt door Hem, mijn schepper. Maar het raakt me wel erg hoe hard kinderen tegen elkaar zijn, en waar ze soms dingen vandaan halen. niet normaal. En hoe brutaal ze kunnen zijn, hoe klein ze ook zijn. kinderen die een ander uitlachen omdat het neppe addias schoenen aan heeft, inplaats van echte, of niet met de mode mee zou gaan wat betreft kleding.

Maar ook op oudere leeftijd gaat dit gewoon door. De ene doet HBO en de ander doet 'maar' MBO niveau 3. Als ik vacatures ga zoeken, dan word bij driekwart niveau 4 gevraagd. En word er zoveel druk op gezet. Zelf heb ik moeten vechten voor niveau 3, niet omdat het leren me nou zoveel moeite kostte, nee ik haalde echt top cijfers en hoefde echt niet alles op alles te zetten om een voldoende te halen voor een toets. Daar integen vond ik werkstukken en verslagen maken wel heel lastig, en liep ik in de praktijk vaak aan tegen de opdrachten die we moesten maken, maar ook omdat ik werd geacht op een bepaald niveau te functioneren en een bepaalde snelheid te hebben, het lukte me niet en daardoor willen ze je niet. Ik was er zo moe van om in een bepaald plaatje te moeten passen dat ik vastliep. Ik kreeg een angststoornis omdat ik me altijd maar ging afvragen: ben ik goed genoeg voor een ander? het presteren onder druk , het ging niet meer. Ik ben er van overtuigd dat iedereen een bepaalde kracht heeft en dat er meer naar het individu gekeken moet worden. De 1 leert sneller dan de ander. Er word dan zoveel geoordeeld, want nee je ziet niet alles aan de buitenkant.

Laten we elkaar laten zien wat liefde is. Kinderen moeten weten dat er niemand lelijk is. maar iedereen uniek en mooi op zijn/haar eigen manier. Ook heeft iedereen talenten en zijn/haar eigen kracht. Ook al kan iemand havo/vwo, maar doet liever vmbo omdat dat nou eenmaal meer bij hem/haar past, wat maakt het uit? Alle beroepen zijn nodig. Je bent er niet meer of minder om toch....