Ouderen

 

Ik bezoek graag ouderen en krijg dan soms de vraag: Waarom doe je dat? Dat is toch saai? of: Is dat niet saai? en daar verbaas ik me over. Ouderen zijn enorm interessant en gezellig. Natuurlijk niet alle ouderen, maar ja ook onder jongeren zitten mensen die wat minder gezellig zijn. 

Zo heb ik jarenlang contact gehad met een ontzettend leuke, gezellige en lieve oude man die ik kende via de kerk. Ik belde hem regelmatig op en ging bij hem op visite. Helaas overleed deze man in Juni dit jaar op 88 jarige leeftijd, net 3 weken voor zijn 89e verjaardag. Ik noemde hem vriend of opa Branderhorst en dat vond hij geweldig. Hij heeft me vaak advies gegeven, maar ik hoorde ook verhalen uit zijn tijd en ik leerde er altijd wat van. 

Ook hebben wij jarenlang als gezin contact gehad met andere ouderen ook via de kerk , hiervan is ook de man een aantal jaar geleden overleden. Een ontzettend lieve en humoristische man, die nog steeds word gemist. De vrouw leeft nog en ook zij is regelmatig bezocht door mij, mijn zusje of 1 van mijn broertjes. 

Veel ouderen krijgen niet meer zoveel visite en die vinden het enorm gezellig als er iemand op bezoek komt, en ik daag jou en u uit om het gewoon is te gaan doen. Een oudere bezoeken, Is het nou echt zo saai als dat er gedacht word of is het misschien eigenlijk juist heel erg leuk, gezellig en leerzaam. Je krijgt er echt een hoop voor terug kan ik vertellen. 

laat gerust een reactie achter om te vertellen hoe het is gegaan 😉