Het is oke! jij bent oke!

 

Het is soms moeilijk voor te stellen he dat iets oke is of dat jij/u oke bent. Maar toch mag iedereen er zijn met zijn/haar gebreken, financiele, psychische, lichamelijke problemen die er kunnen zijn. 

Ik ben er wel voorstander van dit alleen tegen mensen te zeggen als u of jij het echt meent. Toen ik 2 maanden thuis zat vanwege hevige angstaanvallen en even alles op een rijtje moest zetten met een psycholoog voor ik weer aan het werk zou gaan, werd tegen mij ook regelmatig gezegd dat het oke was om voor mezelf te gaan en dat ik last had van angstaanvallen. Maar ondertussen werd ik ook totaal niet begrepen door dezelfde mensen soms. 

Het is voor mensen met problemen op welk gebied dan ook vaak al moeilijk genoeg hierover te praten. Er zit vaak schaamte, pijn, verdriet en soms is dit bijna niet uit te leggen aan anderen. Wat er gebeurd als je depressief bent, of wat je voelt als je pijn hebt in je lichaam , maar er geen oorzaak word gevonden. Als er financiele problemen zijn, die komen door verkeerde keuzes in het leven of last hebt van bindingsangst en een relatie uitmaakt die in de ogen van de mensen perfect was. Als je anders geaard ben en worstelingen hebt of als je problemen in je gezin ervaart met je kinderen en/of echtgenoot. 

Ik zou willen zeggen tegen jullie: Heeft u of heb jij problemen. jij/u bent oke!! Het is oke! Zoek iemand die jij/u kan vertrouwen en blijf er niet alleen mee lopen. Maar oordeel ook niet over anderen, iedereen ervaart zijn/haar problemen anders en moet er zelf doorheen. Probeer naar de ander te kijken met de woorden: Het is oke! jij bent oke! Daar wordt de wereld toch echt een stukje mooier van!