Muziek en herinneringen aan....

 

Ik maak graag muziek en luister elk moment dat het kan naar muziek.  Zo speel ik panfluit, gitaar, keyboard en heb ik een mandoline , viool en mondharmonica.

Als jong meisje speelde ik heel veel op mijn instrumenten en ik had echte fans 😉 Zo liep de oma van mijn vader nog altijd de trappen op naar onze zolder om mij op mijn instrumenten te zien en te horen spelen. 1 van de liefste mensen in mijn leven die ik ooit heb gekend en die ons helaas werd afgenomen door de vreselijke ziekte kanker. Ik speelde toen alleen nog panfluit , keyboard en mondharmonica. Later ben ik gitaar, viool en mandoline gaan leren spelen en miste ik mijn grote fan enorm. Wat had ze het geweldig gevonden. 

Muziek haalt alle emoties naar boven. Ikzelf heb nog wel eens moeite om te huilen, vaak blijft het maar vanbinnen zitten, maar zet ik een mooi muzieknummer op gebeurd het regelmatig dat er toch van die kleine waterdroppels over mijn wangen stromen. Of als ik dan zelf een nummer zing en mezelf begeleid op de gitaar dan raakt dat bij mij soms best een gevoelige snaar. Maar als ik blij en gelukkig ben dan kan ik ook een lekker druk en vrolijk nummer opzetten. Ik beleef alles altijd heel intens en ben dus in mijn muziek en emoties ook heel intens. Dat kunnen mijn ouders, zusje en broertje vast wel beamen. Ook mijn man weet er alles van. 

Wat mij zo ontzettend mooi lijkt is het beroep muziektherapeut. Ik heb een zwak voor kinderen/mensen met een beperking/autisme. In het bijzonder kinderen met autisme die niet kunnen praten , maar je met muziek toch contact kan krijgen. Dan slaat mijn hart wel een paar sprongetjes over. Wie weet wie ik nog kan raken met het maken van muziek.

Het is zo ontzettend gaaf als iemand in een liedje echt exact verwoord wat ik op dat moment meemaak en/of voel. En dat alles eromheen ook gewoon kloppend is...zoals de melodie, het ritme en de stem van de zanger. Dan wil ik soms wel iemand door het beeldscherm trekken, omhelzen en hem of haar van harte bedanken!

muziek daar kan ik uren over kletsen, maar ik laat het hierbij. Ik ben in ieder geval dankbaar dat muziek bestaat. Als u/jij ook zoveel heeft met muziek laat het me gerust weten.