Onrecht en egoïsme

 

Mensen die mij goed kennen die weten dat ik niet snel boos word, maar dat ik heel slecht tegen onrecht kan. Op zulke momenten dan laat ik mijn mening vaak heel duidelijk weten en word ik behoorlijk fel en/of emotioneel. Ook egoïsme is iets wat mij raakt.

Zo ook gisterochtend toen ik over wilde steken met een kinderwagen met de 1,5 jarige S. en de 3 jarige J. op haar loopfiets op een zebrapad naast de basisschool waar we net de bijna 6 jarige zus van deze 2 boefjes in de klas hadden gebracht. Toen iemand besloot om gewoon in keiharde vaart door te rijden terwijl ik dacht dat we veilig konden oversteken en de 3 jarige al met het wiel van haar fietsje op de weg stond. Gelukkig had ze een hele snelle reflex waardoor ze gelukkig niet werd geraakt, maar het scheelde vrij weinig kan ik jullie zeggen. 

Of toen ik daarna het nieuws las en zag dat er vuurwerk is gegooid naar hulphonden. En het filmpje wat ik pasgeleden voorbij zag komen op Facebook waarbij een jongen door een hele groep in elkaar geslagen en getrapt word. Zelfs toen hij op de grond lag lieten ze hem nog niet met rust! Als er iets is wat ik enorm laf vind is het wel met meerderen op iemand inslaan en al helemaal als iemand op de grond ligt en zich niet meer of nog veel moeilijker kan verweren. Ook kan ik dan heel boos worden van het feit dat dit word gefilmd en er niemand ingrijpt. 

Als ik lees dat er zoveel eenzame mensen zijn omdat er gewoon niemand is die naar ze omkijkt. Mensen die de grootste kerst en sinterklaas cadeau's kopen , maar nog geen euro over hebben voor het goede doel. Christenen die in de gevangenis worden gemarteld alleen maar omdat ze in God geloven. Of als ik weer foto's zie van bombardementen en vluchtelingenkampen. Ook hier zijn vaak de kindjes de dupe. En als ik lees dat er in Afrika weer iemand met albinisme is aangevallen en een arm minder heeft omdat er word geloofd dat dat geluk brengt. Als er een homoseksueel stel in elkaar geslagen word omdat ze hand in hand over straat lopen. Of als ik zie wat een reacties mensen soms onder berichten plaatsen , zo hard en kil en soms zo veroordelend. 

Het zou echt allemaal zo mooi kunnen zijn. Een betere wereld begint bij jezelf word vaak gezegd. Zo doe ik mijn best om aan deze dingen die ik zo afkeur dus niet mee te doen en te bidden voor mensen die het moeilijk hebben. Ook bid ik vaak of God mij wil laten zien wat ik voor anderen zou kunnen betekenen en steun ik met alle liefde een goed doel. Het zou super zijn als anderen dit ook gaan doen. Soms een klein gebaar met een prachtige uitwerking. Echt je krijgt er een hoop voor terug als je het goede doet. Succes!