Oud en nieuw

 

Eerlijk gezegd is de tijd van Oud en nieuw totaal niet mijn tijd. En ik zal jullie vertellen waarom.

Ten eerste heb ik een ontzettende hekel aan vuurwerk, en dan voornamelijk de harde klappen of de matten en rollen waardoor je het idee heb dat er iemand met een mitrailleur het vuur opent. Maar ook de flitsen in de lucht die overal en nergens tevoorschijn komen. Ik ben hooggevoelig en dus komt alles heel hard binnen.

Maar ook ben ik altijd weemoedig en allerlei emoties en gevoelens gaan door mij heen. Het missen van de mensen die zijn ontvallen in het jaar wat is geweest en alle dingen die zijn gebeurd zowel blijde gebeurtenissen als verdrietige gebeurtenissen flitsen door mij heen. Ook ergens de onzekerheid voor een nieuw jaar denk ik. Het aftellen tot 12 uur terwijl ik eigenlijk om 11 uur al heel moe ben waardoor ik wat wazig voor me uitstaar tot het vuurwerk losbarst en we elkaar het allerbeste toewensen voor het nieuwe jaar. O ja en ik heb vrij weinig met oliebollen, dus dat maakt het er niet beter op 😉

En dan komt nieuwjaarsdag, de dag waarop ik nog wat mensen de handen schud en het allerbeste wens. Waarbij het enorm stil is op straat en waarbij ik niet altijd goed weet wat ik nou eigenlijk van de dag moet vinden. En stiekem erg blij ben als het weer 2 januari is. 

We hebben 2 kerkdiensten gehad, dat is waar ik dan mijn energie vandaan haal voor het nieuwe jaar en wel dankbaar kan zijn dat er een God in de Hemel is die voor ons zorgt. Uiteraard ben ik heel blij voor de mensen die er wel van kunnen genieten en maak ik er elk jaar weer het beste van.

Maar morgen vier ik een klein feestje voor mezelf.