Wanneer je een teleurstelling om kan zetten in Hoop

 

Iedereen krijgt te maken met teleurstelling(en) in zijn/haar leven, maar om deze om te kunnen zetten in Hoop is een ander verhaal. Ik zal uitleggen, welke ervaring ik hier zelf mee heb.

Teleurstellingen zijn er genoeg geweest in mijn leven en nog steeds heb ik te maken met teleurstellingen. De ene groter dan de andere. Zo heb ik al heel vaak ander werk moeten zoeken, haalde ik mijn opleiding: 'Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4' niet, Haalde is pas na 4 keer examen mijn rijbewijs, en heb ik in het eerste jaar van mijn opleiding mijn stage niet gehaald. Ik heb altijd heel hard moeten knokken en mezelf moeten bewijzen. 

Maar ik heb geleerd om teleurstelling om te zetten in Hoop,  namelijk de Hoop op iets beters, Hoop voor de toekomst. Hoop geeft kracht, is een lichtje in de duisternis en zorgt ervoor dat je ook daadwerkelijk de goede dingen blijft zien midden in de teleurstellingen die je te verduren krijgt. Ik kan er verder niet veel over zeggen, maar helaas heb ik mijn kinderwens moeten uitstellen om persoonlijke reden, 1 grote teleurstelling kan ik wel vertellen. Maar ook nu schijnt er een licht van hoop in mijn hart. Hoop dat het beter word, Hoop voor de toekomst en Hoop op God, ik geloof namelijk dat Hij mijn/ons leven zal leiden en ook voor ons de juiste weg zal uitstippelen. Al zal dit zeker gaan met ups en downs, hobbels genoeg en vast en zeker een aantal tranen. 

Ik wil ook meegeven: Wees dankbaar voor dat wat je hebt, en verlies nooit de hoop. Het kan heel donker zijn, echt waar en je kan echt soms niet meer weten hoe verder te moeten, maar Ik hoop dat je met mij mee kan zeggen: Steeds weer komt er iets voor in de plaats. iets anders, iets beters en is daar toch steeds een klein lichtpuntje. 

HOOP is een lichtje in je hart, dat je vandaag MOED geeft en morgen Kracht!