Hoe armoede mij raakt

 

Regelmatig kijk ik naar het programma 'steenrijk, straatarm' en ik zal eerlijk zeggen dat dit programma me raakt. Ik vind het heel mooi om naar te kijken, maar vaak ook erg pijnlijk en verdrietig. Zoveel armoede wat er nog kan zijn hier in ons eigen land. 

Mensen die zeker 2 keer moeten nadenken waar ze hun geld aan uitgeven, bezoekjes aan de voedselbank, kledingbank of speelgoedbank. Gewoon omdat ze anders niet goed genoeg te eten hebben, geen kleding kunnen kopen of soms is wat speelgoed kunnen kopen voor de kinderen. Heel mooi dat deze voorzieningen er zijn, echt waar en als ik de tijd had zou ik zo vrijwilliger worden bij de voedselbank. Ik heb nu de stap gezet om de voedselbank financieel te steunen en ik ben blij dat ik iets kan doen voor mensen in armoede. Maar wat verdrietig dat dit bestaat. En wat jammer dat groente en fruit dan zo duur zijn vergeleken met chips , snoep en koeken. 

Ook schrok ik pas best wel toen ik las dat meiden/vrouwen geen geld hebben om maandverband of tampons te kunnen kopen. Dit is zo belangrijk voor elk meisje en elke vrouw. Persoonlijke hygiene. 

Maar we hoeven niet hulpeloos toe te kijken. Is er iemand in onze omgeving die het niet zo breed heeft, even wat boodschapjes betalen, een keer maandverband kopen, of de voedselbank steunen. Dat is wat wij kunnen doen. Al is het maar een klein bedrag of een paar boodschapjes. Ik zeg doen! 

oh en ik blijf dit programma kijken, gewoon om het te blijven zien en omdat het heel mooi is dat mensen zo is een week in elkaars leven duiken.